Je kan voor de workshops in het open aanbod individueel inschrijven. Deze workshops zijn steeds in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Je krijgt tijdens alle workshops de vrijheid om (uiteraard wel binnen de voorziene tijd en met de aangereikte technieken) je eigen unieke ontwerp uit te voeren.

STAPELBARE RINGEN

Je leert tijdens deze workshop stap voor stap 3 zilveren stapelbare ringen maken en kiest zelf uit welke draad je deze maakt.

Eerst krijg je wat algemene informatie, daarna bepaal je je ringmaat, vervolgens geef ik je wat inspiratie en voorbeelden om je ontwerp te bepalen en  tenslotte ga je zelf aan de slag!

Na deze workshop zal je een basis van het zagen, vijlen en solderen hebben. Je gaat dus met heel wat nieuwe kennis, maar vooral met 3 zelfgemaakte zilveren ringen naar huis!

Prijs: €95 (€105 vanaf 2022)

Inschrijven? Klik hieronder op de link :

12/12/2021 ( 13u30-17u) – Zemst (The Ruby) – UITGESTELD NAAR VOORJAAR 2022!

27/02/2022 ( 14u-17u30) – Brugge (Assebroek – Leen Philips Keramiek)

UITZONDERLIJK ZAL JE JE RINGEN KUNNEN LATEN VERGULDEN TIJDENS DEZE WORKSHOPS!  Het vergulden kost 10€ per ring. Ik neem je ringen na afloop van de workshop mee en stuur ze naar je wanneer ze verguld zijn. Dit is ten laatste tijdens de week van 13/12. Zo heb je ze nog op tijd in huis voor de eindejaarsfeesten!

OORHANGERS

In deze workshop maak je uit zilveren draad en plaat een paar oorhangers naar je eigen ontwerp! Ik geef je verschillende voorbeelden als inspiratie zodat je deze kan omzetten naar je eigen unieke ontwerp.

Na deze workshop heeft het zagen en vijlen van metaal geen geheimen meer voor jou! Maar ook het aanbrengen van texturen en patines komt aan bod.

Het enige wat je na deze workshop dus nog moet doen, is met je nieuwe oorhangers pronken 😉 …

Prijs: €95 (€105 vanaf 2022)

Inschrijven? Klik hieronder op de link :

HANGERS

Je maakt in deze workshop 2 zilveren hangers.

De eerste is een eenvoudige vorm uit zilverdraad om te leren solderen. De tweede is uit plaat om het zagen, vijlen en/of stansen onder de knie te krijgen. Je kan ook letters ponsen met bv. de initialen van jezelf, je kinderen, partner,…

Een kettinkje om je creaties aan te hangen is ook inbegrepen.

Prijs: €95 (€105 vanaf 2022)

Inschrijven? Klik hieronder op de link :

ARMBANDEN

Hou je net als ik van het geklingel van zilver aan je arm ;-)?  Dan is deze workshop zilveren armbanden zonder twijfel iets voor jou! 

Je maakt tijdens deze workshop 3 armbanden uit zilverdraad en creëert zo je eigen unieke armband-stack.

Ik leer je enkele basistechnieken aan van het edelsmeden zoals zagen, vijlen, solderen, hameren en vormen.

Na 3 à 4 uurtjes you-time ga je gegarandeerd zen naar huis en kan daarna blijvend genieten van dat zachte zilveren geklingel aan je arm…

Prijs : €105

Inschrijven? Klik hieronder op de link :

OORSTEKERS – ENKEL VOOR GEVORDERDEN!

Heb je al ringen leren maken tijdens een vorige workshop en de smaak van het juwelen maken nu helemaal te pakken? Leer dan in deze workshop voor gevorderden verder de kneepjes van het vak!

Je leert tijdens deze workshop 2 paar oorstekers maken, 1 uit zilverdraad en 1 uit zilverplaat en zal merken dat beiden hun eigen uitdagingen hebben. Het ontwerp kies je helemaal zelf!

Na de workshop soldeer je vlot fijne elementen, al zullen ook de zaag en vijlen geen geheimen meer hebben én heb je nu nog meer oog voor de verschillende afwerkingstechnieken! 

Prijs: €95 (€105 vanaf 2022)

Heb je zin in wat me-time en wil je naar huis gaan met 2 paar unieke oorstekers? Schrijf je dan snel in want de plaatsjes zijn beperkt! Klik hieronder op de link :

Super leuk, leerrijk en professionele ondersteuning. Bedankt!

— Birgit (Workshop Stapelbare Ringen)